Hungary

Kedvtelési búvár tanfolyamok

OPEN WATER DIVER – nyíltvízi búvár alapfokú tanfolyam

A készülékes /SCUBA/ búvárkodás ezzel a tanfolyammal kezdődik. A tanfolyam során elméleti- és gyakorlati-uszodai foglalkozásokon keresztül ismerkedhetsz meg a búvárkodás rejtelmeivel és sajátíthatod el a készülékes merülés alapjait.

A tanfolyam elméleti és gyakorlati vizsgával fejeződik be. A tanfolyam elvégzése után nemzetközi búvárkártyát kapsz, mely feljogosít búvár merülések végzésére 18 méteres mélységig, felszerelésbérlésre és további tanfolyamok elvégzésére.
NITROX DIVER – nitrox búvár

A nitrox /dúsított levegő/ használata biztonságosabbá és élvezhetőbbé teszi a merüléseket azáltal, hogy a belélegzett gázban az oxigén aránya magasabb. Az IANTD filozófiája szerint sűrített levegőt csak akkor használunk, ha nincs nitrox, hiszen a kedvtelési búvárkodás határain belül minden mélységre van megfelelő keverék.

A tanfolyam elméleti oktatásból áll és lehetőség szerint két nyíltvízi merülésből. A sikeres vizsgát tett hallgatók nemzetközi kártyát kapnak. A minősítés feljogosít 21-40% közötti nitrox használatára.
ADVANCED OPEN WATER DIVER – haladó nyíltvízi búvár

A tanfolyam elsősorban a gyakorlati tudás elmélyítésére irányul. A merülések alkalmával a búvárkodás különböző területeit ismerheted meg, mint például a víz alatti tájolást, keresést, mélymerülést 30 méterig, áramlásos merülést stb.

A tanfolyam elvégzése feljogosít 30 méteres mélységig történő merülésekre, illetve más magasabb szintű tanfolyamok elkezdésére.
RESCUE DIVER – mentő búvár

A tanfolyam során elsajátíthatod az önmentéshez és társmentéshez szükséges legszükségesebb alapismereteket. A mentőbúvár mindig értékes tagja egy búvárcsoportnak, akire lehet számítani problémák esetén. A nemzetközi minősítés egyben nagyobb önállóságot biztosít a búvártúrák során, hiszen nem Te vagy az akire vigyázni kell.
DEEP DIVER – mélymerülő búvár

A tanfolyam képesítést kapsz a kedvtelési búvárok számára előírt legnagyobb mélységbe – 39 méterre – történő merüléshez. A tanfolyam nem csak a nagyobb mélység elérését, hanem a biztosabb és biztonságosabb búvárgyakorlat és elmélet elsajátítását célozza meg.
ADVANCED NITROX DIVER – haladó nitrox búvár

A tanfolyam elméleti és gyakorlati képzést ad 50% nitrox használatáig dekompressziós merülésekhez. A tanfolyam során lehetőség van 39 méterig történő dekompressziós merülésekre különböző nitrox gázkeverékek használatával. A minősítés egyben belépő a technikai búvárkodás birodalmába.
DIVE MASTER – búvár mester

A tanfolyam képzést nyújt az oktatásban történő aktív részvételhez, merülési felügyelethez. A dive master hivatásos búvárfokozat, melynek birtokosa munkát vállalhat bármely búvárbázison vagy oktatási központban. A minősítés szükséges az oktatói tanfolyamok elkezdéséhez.